- Пчеларски инвентар- Производство на пчелни майки и пчелно млечице

Апарат (касета) за производство на пчелни майки с 60 гнезда (тип Йентер)

Апарат за производство на пчелни майки с 60 гнезда (тип Йентер) без ръчно пренасяне на пчелните личинки.  Подходящ е за всички пчелари с пчелини с до 200 кошера. Апаратът съдържа два капака, които са взаимозаменяеми, две тапи  и касета с 60 килийки с височина от 5,5 мм. Касетата  се монтира върху долната страна на горната летва на изградена пчелна пита, в която е отглеждано пило. По преценка на пчеларя е възможно монтиране в средата на питата.

Дънца за пчелни личинки, които се поставят в отворите на задната страна на касетата.  Изработени са от кафява пластмаса.

Маточни чашки, изработени от кафява пластмаса. Всяка от тях има отвор в долната част, в който се поставя дънцето за пчелни личинки.

Държач за закрепване на маточната чашка, изработен от жълта пластмаса. Закрепва се с винчета или в отвор  на дървена летва, прикрепена на пчелна рамка. В държачите се поставят маточните чашки с дънцата.

Предпазната клетка може да се постави на държача веднага, след като е запечатан маточника. Клетката е с капаче, което има вдлъбната част за поставяне на храна. Клетка служи  за предпазване  от прогризване  на маточника, за предаване и пренасяне на пчелните майки.

 


Цена: 30.00 лв. без ДДС


количествоцена
от 11 до 20 бр.28.00 лв. без ДДС
над 20 бр.26.00 лв. без ДДС


Назад